top of page
logo3_edited.jpg
Training

Het beleren van uw paard onder het zadel is een bijzonder en belangrijk proces. Ik ben van mening dat als je hierbij goed luistert naar het paard en hem/haar voldoende tijd geeft om dit leerproces te kunnen verwerken, hij/zij hier profijt van zal hebben in zijn verdere sportcarrière.

Wanneer u om wat voor reden uw paard niet zelf kunt beleren onder het zadel, kunt u dit laten uitbesteden.
Ik kan voor u, uw paard beleren onder het zadel. Dit belangrijke proces wordt geheel opgebouwd vanuit een vertrouwensbasis, vanuit deze vertrouwensbasis kan het trainingsprogramma verder uitgebreid worden zodat het paard een belangrijke eerste stap maakt in zijn carrière onder het zadel.

Gedurende periode van 1 april tot eind september is er beperkte plaats op onze stal om uw paard te beleren onder het zadel, informeer tijdig..     (momenteel vol geboekt tot april 2022)

 

Wat kunt u uiteindelijk van uw paard verwachten na het trainingstraject:

- Paard staat netjes stil bij op/afstijgen.

- Paard kent het halt houden, stap, draf en galop onder het zadel.

- Paard kent de basisfiguren van het rijden in de rijbak.

- Paard kan buiten gereden worden.

Wat hebben wij uw paard tijdens opnameduur verder te bieden:

- Elke dag paddock/weidegang

- 'S nachts stalling óf 24/7 buiten met grote schuilstal

- Onbeperkt toegang tot ruwvoer

 

 

 

 


 

 

 

Kosten beleren:


 


Benieuwd naar onze tarieven? Stuur  vrijblijvend een bericht.
 

 

Keuze uit:

 

* 24/7 buiten met schuilstal
* 's nachts stalling, overdag buiten

IMG_1582[1].JPG
Michelle en Magiya Juli 2018.JPG
48269394_2281434715405686_71602213172522
48177990_2281434645405693_37827822883543
37500274_1742730212440938_18238340810124

Mijn visie: Ik vind het erg belangrijk dat ieder paard in zijn of haar eigen tempo in alle rust kan leren, daarom word het trainingsschema per individu hierop constant aangepast.

Werkwijze:

 

Uw paard krijgt de eerste paar dagen de tijd om te acclimatiseren op zijn nieuwe omgeving, er wordt gekeken of uw paard aan een van onze paarden kan worden 'gekoppeld' zodat hij/zij een maatje heeft. Wenst u dat uw paard liever apart komt te staan maar wel paarden naast zich heeft, dan is dit uiteraard ook mogelijk.

Stap 1:

Zodra uw paard zijn draai heeft kunnen vinden en in ons dag routine mee kan komen zal de training van start gaan d.m.v. grondwerk. Vanaf de grond bouw ik een band op met het paard, leert het paard al eenvoudige oefeningen uit te voeren en elkaar te begrijpen. De oefeningen die ik mee pak vanaf de grond pak ik later op in de training onder het zadel. Ook pak ik in deze stap het lopen aan de lange lijn op, daarbij moet het paard netjes kunnen stappen, draven en galopperen op stemcommando.

Stap 2:

Desensibiliseren, hierbij leert het paard om te gaan met enge voorwerpen
en situaties. Paarden zijn van nature vluchtdieren en zullen op de vlucht
willen gaan voor gevaar. D.m.v. schrik en obstakel training leer ik het paard 
te blijven nadenken tijdens zo'n enge situatie. Ook deze stap is een belangrijke
stap in het proces tot beleren onder het zadel.

Stap 3:
Omdat het paard tijdens stap 2 heeft leren om gaan met zijn/haar angsten en vreemde voorwerpen kan nu een longeersingel en daarna het zadel geïntroduceerd worden, dit gebeurd in de roundpen. Het paard zal mogelijk gaan bokken omdat hij/zij de druk rondom zijn buik en rug niet gewend is. Als het paard op het gemak is met het zadel gaan we door naar de volgende stap.

Stap 4:

Opstappen & afstappen, tijdens dit proces leert het paard netjes te blijven stil staan en krijgt hij/zij vertrouwen met mij 'boven' zich. Ook tijdens dit proces desensibiliseer ik het paard weer zodat het paard volledig op z'n gemak is met een ruiter boven zich.

Stap 5:

Rijden, vanuit het grondwerk wat in stap 1 is doorgenomen kent het paard het sturen en weg stappen voor druk al, nu word dit met mij als ruiter erop verder opgepakt. Hierna wordt dit uitgebreid met draf en uiteindelijk galop. De eerste paar keren wordt dit bitloos opgepakt, het paard heeft veel te verwerken en voor sommige paarden is een bit dan net een stapje te ver. Het rijden met bit wordt hierna opgepakt.

Stap 6:
Rijden in de rijbak + in het bos, nu het paard te rijden is onder het zadel wordt de training verder uitgebreid,, het paard leert in de bak netjes nageeflijk te lopen, kent het rijden van enkele basisfiguren en kan mee worden genomen naar buiten.

De volgorde zoals hierboven beschreven houd ik eigenlijk altijd aan, maar zoals gezegd ieder paard is anders en heeft hier en daar een andere aanpak nodig heeft. Het is en blijft volledig maatwerk. Voor het beleren onder het zadel staat 3 maanden gepland, dit zodat ik alle tijd en rust kan nemen voor uw geliefde dier zonder dit belangrijke proces te hoeven overhaasten.

Heeft u nog andere wensen, dan hoor ik dit graag en neem ik dat mee in het trainingsproces, uiteraard bent u ten alle tijden welkom om uw paard tijdens de trainingsmaanden te bezoeken of trainingen bij te wonen.

Bent u geïnteresseerd of zou u graag de algemene voorwaarden + prijzenlijst ontvangen? Stuur ons dan een bericht via de knop hieronder..

IMG_9500.JPG
bottom of page