press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6
Zoeken

Azi's eerste endurance wedstrijd!

Zo onwijs trots op Manon en Azi, Manon kwam als 12 jarig meisje bij ons met de vraag of ze de paardjes mocht verzorgen. En vandaag bijna 5 jaar verder rijd ze samen met onze Azi van 6 jaar oud hun debuut in de endurance.

Vanmorgen vroeg gingen we die kant al op en kwamen we om 8:00 al aan op het terrein, Azi en Manon zouden om 9:44 starten samen met Hinke en haar topper Jaimy. We hadden nog heerlijk de tijd om Azi te laten wennen aan de andere paarden en het wedstrijdterrein waar het steeds drukker werd.

Bij de voorkeuring had Azi een nette hartslag van 47 en liet ze zich braaf onderzoeken, ook het voordraven ging goed. Inmiddels arriveerde Baukje ook om gezellig een dagje mee te groomen. Iets later kwamen ook Hinke en Jaimy aan en nadat zij goedgekeurd waren konden ze dan echt van start wat super soepeltjes verliep.

Tijdens het groompunt werd ik helemaal gelukkig van de twee blije gezichten van Azi en Manon, zo in hun element. Haar ouders kwamen ook nog even kijken en Baukje koelde Azi intussen. Hierna gingen Hinke en Manon weer verder, de klasse I groep werd inmiddels een flinke groep dus dit was even hechtisch maar Azi bleef zoooo relaxt.

Helaas reden zij net de laatste afslag verkeerd op de route waardoor zij 2 km boven de 25 km op reden, toch wisten zij netjes te finishen en konden we Azi direct aanbieden met een hartslag van 56. Op het terrein bij de finish kon ze direct lekker onder de sproeier en daarna door naar de trailer om wat te eten.

Bij de nakeuring had Azi een mooie hartslag van 40 en werd zij verder ook helemaal goedgekeurd, met een prachtige eerste vetkaart op zak en een winstpunt rijker gingen we weer naar huis.


Ik heb genoten v.d. dag. Baukje bedankt voor het prachtige shirt voor Manon, je hulp en gezelligheid! Hinke ontzettend bedankt voor het begeleiden van Manon en Azi bij hun eerste wedstrijd en uiteraard ook de organisatie voor deze topdag!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Aura's  Sport Arabians
logo3_edited.jpg