News!

Yah'ri behaald een 1ste en 3e plaats - International Dawra show

September 18, 2020

Gisteren zijn we afgereisd naar Someren om deel te nemen aan de laatste Dawra wedstrijd vh jaar, de dawra international show. Mijn moeder ging gezellig mee en we hebben het ontzettend leuk gehad.

De dawra wedstrijden zijn geweldig, een heerlijke gemoedelijke sfeer! En hoe leuk om ook twee endurance ruiters te treffen daar!

We begonnen in de showmanship waar we een eerste plaats wisten te bemachtigen, Yah'ri deed t echt weer zo top! daarna de in hand trail, paar kleine tikjes tegen balkjes en tijdens de back-up in de L wat uiteindelijk nog wel voor een 3e plaats zorgde we hadden slecht 0,5 punt verschil met de nummer 2. Super trots op mijn jonge onbevangen knul! Het was een lange dag, maar hij doet 't toch maar weer en wat is dit leuk!!

La Margneta Aura behaald prachtige resultaten op de AVS show te Exloo

September 12, 2020

Vandaag deelgenomen met Jet aan de National Championships show te Exloo van het Arabisch volbloed stamboek.

De zenuwen begonnen gisteren al flink door mijn lijf te gieren, door eerdere tekorten in de rijrubrieken had ik mij 'maar' voor alle 3 ingeschreven. ik keek er ook wel weer naar uit, lekker op stap met Jet. Nuraij lieten we thuis bij z'n broer, wat erg goed ging gelukkig.

Vanmorgen vroeg aangekomen, Jet klaar gemaakt voor de Hunter pleasure class. Marith was zo lief geweest deze set inclusief zadel aan ons uit te lenen, nogmaals dank hiervoor. Jet was fijn te rijden en zette haar beste beentje voor, hier behaalden we dan ook een nette 2de plaats uit 5 starts!

Daarna direct omkleden, omzadelen en door naar de western pleasure. Ik twijfelde eerst om mij er voor af te melden gezien er inmiddels 5 starts waren en ik weet dat dit eigenlijk niet echt weg gelegd is voor Jet. Maar, maargoed dat ik dat niet gedaan had want er bleken twee afmeldingen en zo konden we toch deze rubriek door laten gaan. Over deze rubriek maak ik niet te veel woorden vuil, samengevat : Jet was een heks! haha! Maar.. We hebben wel leuke foto's van ons in western set én dus wel een 3de plaats behaald hahaha!

Toen door naar de classic pleasure, omgezadeld en weer omgekleed.. Jet nog even snel melken. Bleek de rubriek een half uur eerder te starten dan aangegeven op de lijst dus snel de ring in, Jet was fijn maar erg heet! Ze was er duidelijk klaar mee, hier behaalden we dan ook helaas een laatste plek in de rubriek.

Al met al ben ik ontzettend trots op mijn hittepetit / heethoofdje ik zit er sinds een maandje weer op en na haar ongeluk in 2016 hebben we zoiets niet echt meer gedaan dus dankjewel Jet! topknol!

Brenda ,Kirsten & Joyce jullie ontzettend bedankt voor alle hulp, gezelligheid en 't verzorgen van Jet! Zonder jullie had ik dit niet gered!

Yah'ri 1ste SHH & 2de IHT!

December 28, 2019

Vandaag was het dan zover, onze allereerste western wedstrijd. Voor zowel Yah'ri als voor mijzelf helemaal nieuw maar we waren goed voorbereid, meerdere lessen gepakt en goed ingelezen gingen we op pad.

Besloten om op het laagste niveau te starten namelijk de walk & Jog klasse, daarin deden in de showmanship at halter nog een combinatie mee. Hierin behaalden we de 1ste plaats. In de in hand trail deden er 3 combinaties mee en behaalden we een nette 2de plaats. Wat een mooie start! We hebben enorm genoten en ik ben enorm trots op Yah'ri, hij is zo relaxt en makkelijk op ander terrein.

op de foto is Yah'ri (links) te zien met zijn halfzus Yindi (rechts) voor beide hun debuut in de westernring.

Aura's Silvern Nuraij

April 16, 2020

Na 352 dagen dracht, is hij er dan eindelijk Aura's Silvern Nuraij (Sirel x La Margneta Aura) 81% crabbet, onwijs blij en trots zijn we met dit knappe mannetje <3 

Vanaf vandaag zijn wij Erkend leerbedrijf!

February 24, 2020

Vanaf vandaag zijn wij officieel erkend leerbedrijf via het SBB.

Voor het nieuwe schooljaar zijn we op zoek naar een enthousiaste stagiaire, wij bieden de stage mogelijkheid voor paardenhouderij niveau 3 studenten aan.

Ons bedrijf is geschikt voor studenten die graag kennis willen maken met het Arabische volbloed paard, de endurance-sport, het wedstrijd klaar maken v.d. paarden, trainen v.d. paarden, het beleren van paarden onder het zadel en de dagelijkse zorg rondom de paarden. Daarnaast wordt er met enige regelmaat een veulentje gefokt en zul je ook in dit proces mee genomen worden.

Wij bieden een gezellige leerplek aan, een plek waar je kunt leren en waar je goed begeleidt en gecoacht zal worden. Geïnteresseerd? Stuur ons dan vrijblijvend een berichtje naar AurasSportArabians@outlook.com

1 / 6

Please reload

5/6 juni - endurance Hogersmilde

19 juni - Dawra NK - Someren

10 juli - Endurance Holterberg

22 Augustus -  NK dressuur AVS + Dawra

4 september - Endurance DFW

6 september - AVS dressuur NK - Ermelo

12 september - AVS National Championship show -Exloo

17 september - Endurance Drentse keien

23 oktober - Endurance Heerde

Agenda 2021

Arabian sporthorses based on Crabbet bloodlines.

Aura's Sport Arabians
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Laatste update: 31-01-2021