top of page

Aura's 

A.F. Acapulco x La Margneta Aura

Pedigree: De puur Russisch gefokte A.F. Acapulco komt uit een bewezen lijn met succesvolle fok/prestatie voorouders. Acapulco is een evenwichtig gebouwde hengst, hij ontving een 2e premie binnen het stamboek en doet het erg goed in de veelzijdige paardensport. Zo werd hij tot 80+km in de endurance uitgebracht, wordt hij momenteel op L2 niveau in de dressuur uitgebracht en ontving hij in 2024 de Allround Kampioenstitel tijdens de Arabissimo waarbij hij gemiddeld de hoogste scores behaalde in de Liberty, dressuur, western trail en springen/cross. 

Zijn vader Nikel, gefokt door de Tersk stud is van de welbekende hengst Kumir welke bekend stond om zijn atletische nageslacht.

Acapulco is een kleinzoon van de preferente hengst AF Cupido welke een zoon is van de welbekende Elite 1e premie Ster hengst Kubay Khan en Elite merrie Atalanta. Kubay Khan is  een zoon van een van de meest bekende en succesvolle Elite multi kampioen hengst Kubinec.

Moeder La Margneta Aura heeft in 2015 haar eerste klasse III endurance wedstrijd goed afgerond en werd dat jaar 'Nederlands Kampioen endurance klasse II', in 2016 behaalde zij de titel 'Nederlands Kampioen Dressuur B' en won de bronzen medaille in een zwaar bereden klasse op de AVS show . In 2020 behaalde ze de 1e plaats in de senior merrie crabbet klasse, georganiseerd door The Crabbet organisation.

Haar crabbet-vader Aurilla Gold is een zeer veelzijdige hengst als het om sport en show gaat, hij behaalde een 2e premie op de AVS en is Z2-dressuur geklasseerd ( + sportpredikaat). Zijn nakomelingen vallen op in de sport. Een paar jaar geleden verhuisde Aurilla Gold terug naar Engeland, zijn geboorteland, om opnieuw te worden gebruikt voor de Crabbet fokkerij. Hier kreeg hij in 2019 op latere leeftijd de titel AHS Premium stallion.De familie van La Margneta Aura doet het erg goed op het gebied van de endurance sport, Lightning rose CEI *** (160 km), Misty Midnight CEI** (120 km) Whispered Hope QA CEI *** (160 km) en San Juan CEI *** (160 km) gekwalificeerd . Daarnaast heeft halfbroer Aurilla Rose in 2020 zijn eerste Z1-dressuurwedstrijd succesvol afgerond. 
 

Via oma's kant zijn de legendarische (Russisch gefokte) namen als Scapino BB (Z dressuur/racesport) Gomel (Keur, sportpredikaat, Z dressuur), Kilimandscharo (Elite) in zijn bloedlijn terug te vinden.

Pedigree

Kumir

AF Acapulco

Nikel

Nutria

AF Cupido Preferent

BS Alcupa

Alanis

Elegant Gold

La Margneta Aura

Aurilla Gold

Silver Auriole

Blittersdijk Celerina

Scapino BB

Czardas

bottom of page