press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Aura's Silvern Nuraij

Sirel x La Margneta Aura

Vader Sirel is de laatste hengst in NL met een hoog percentage aan crabbet bloed (86%), daarmee geeft hij en zijn moeder hem een mooi crabbet percentage van 81,5% mee. Sirel behaalde binnen 3 jaar zijn prestatie predikaat Z dressuur bij het AVS in 2009 onder ruiter Brenda Conte-Gols.

Sirel is een kleinzoon van de welbekende hengst Baccarat, Baccarat bracht vele sportpaarden en pony's voort, gesproken werd over hun werkwillige en fijne karakter. Baccarat behaalde op basis van zijn succesvolle nakomelingen bij het NRPS het Keur Prestatie-fok & Preferent predikaat.

Via Nuraij zijn beide ouders komen invloedrijke crabbet ouders voor in zijn pedigree zoals Silver Royal, General Gold, Rissalma, Bright Shadow en Indian Gold.

Moeder La Margneta Aura heeft in 2015 haar eerste klasse III wedstrijd goed uitgereden, werd dat jaar tevens 'Nederlands Kampioen endurance klasse II', in 2016 behaalde zij de titel 'Nederlands Kampioen dressuur B'  en won de bronzen medaille in een pittige ridden class bij het AVS. In 2020 behaalde zij een 1ste plaats in de senior mare crabbet class, georganiseerd door The Crabbet organisation. Haar familie doet het enorm goed in de endurance, zo is Lightning rose CEI *** (160 km), Misty Midnight CEI** (120 km) Whispered Hope QA CEI*** (160 km) en San Juan CEI*** (160km) gekwalificeerd. Daarnaast liep halfbroer Aurilla Rose succesvol zijn eerste Z1 dressuurwedstrijd uit in 2020.

La Margneta Aura's crabbet vader Aurilla Gold is een zeer veelzijdige hengst als het om sport en show gaat, hij behaalde een 2e premie bij het AVS en is Z2 dressuur geklasseerd (+ sportpredikaat). Zijn nakomelingen vallen op in de sport, met name in de endurance. Enkele jaren terug is Aurilla Gold weer terug verhuisd naar Engeland, zijn geboorteland om daar opnieuw ingezet te worden voor de crabbet fokkerij. Hier werd hij op latere leeftijd in 2019 nog bekroond met de titel AHS Premium Stallion.

Via oma's kant komen de legandarische Russische namen als Scapino BB (Z dressuur
/rensport) Gomel (Keur, sportpredicaat, Z dressuur), Kilimandscharo (Elite)  voor in zijn bloedlijn.

Nuraij behaalde in 2020 al prachtige en veelbelovende resultaten, zo werd hij beloond met een 1ste plaats in de crabbet class op de Arab quarantaine show én wist hij eind dat jaar een 1ste plaats te bemachtigen in de veulenrubriek op de crabbet winter festival show, georganiseerd door the Crabbet Organisation. Tevens werd hij beloond met de titel 'junior reserve Champion 2020'!

Begin dit jaar (2021) namen we deel aan het 'Spring festival', ook deze show/keuring werd georganiseerd door The crabbet organisation. In de Younstock class ( 1-3 jaar) behaalde Nuraij een 1ste plaats in een grote rubriek. Daarnaast werd hij uitgeroepen tot 'reserve Champion 2021'.

Show/sport resultaten

Reserve CHAMPION 2021 - The crabbet organisation Spring festival

1st place youngstock class - The crabbet organisation Spring festival

Junior res. CHAMPION 2020 - The crabbet organisation

1st place foal class - The crabbet organisation

1st place crabbet class - Arab quarantaine show

Nakomelingen

Nog geen nakomelingen..

IMG_1081.JPG

Aura's Silvern Nuraij, mei 2022

Sirel v. General Gold

Prestatiepedikaat AVS dressuur

Z1 dressuur

 

La Margneta Aura v. Aurilla Gold

Z1 dressuur gekwalificeerd

Nederlands KAMPIOEN B dressuur. (AVS) '16

Endurance Klasse III + 1 wp (80 + km)

Nederlands KAMPIOEN Endurance klasse II '15

Aura's Yah'ri Nadim (m. La Margneta Aura)

Highpoint Champion - Western showmanship at halter Novice '21

Allround champion titel - Dawra fall show '21

Nederlands KAMPIOEN Western showmanship at halter DAWRA '21

1st place western in hand trail - Al Jassimya Amateur Challenge '21

Junior CHAMPION 2020  -  Crabbet winter festival

Silver Thaqib (v. Sirel)
Endurance klasse III geklasseerd (80+ km)

Nederlands KAMPIOEN  B dressuur AVS 2019

Pedigree

Silver Royal

Sirel

Silver General

Zayda

Baccarat

Mirella

Legend of Oaklands

Elegant Gold

La Margneta Aura

Aurilla Gold

Silver Auriole

Blittersdijk Celerina

Scapino BB

Czardas

Show/sport resultaten familie

Aura's  Sport Arabians
logo3_edited.jpg