top of page

Aura's Silvern Aurelia

(2023)

Silvern Prince x La Margneta Aura

Pedigree:

 

Vader Silvern Prince is een zoon van de bekende crabbet hengst Prins Sadik welke bekroond werd met de titel AHS Premium stallion op basis van zijn succesvolle nakomelingen die goed presteerden in de endurance, race sport en ridden rubrieken op shows. Zijn moeder is de AHS Premium Mare, Silvern Image, een volle zus van de bekende hengst Silvern Idyll.

 

Prince voert 100% crabbet bloed en heeft talloze overwinningen en grote titels op zijn naam staan, op basis van zijn successes werd hij in 2015 beloond met de WAHO trophy. Zoals geschreven op de WAHO website: Silvern Prince is misschien wel de meest succesvolle Britse Ridden Arabian van de afgelopen jaren, hij heeft bijna alle grote ridden titels die er zijn om te winnen.

Zo werd Prince in 2010 gekroond tot Ridden Arabian of the Year op de Horse of the Year Show. Tevens was Prince onverslagen op de UK International Show in 2011 en won hij 3 keer de hengstentitel en nam hij daar twee keer het Overall Supreme Ridden Champion titel mee naar huis. In 2013 won hij het Royal International Arabian Championship, en pakte hij ook  de enige grote titel die hem eerder was ontgaan, die van Brits nationaal kampioen Ridden Stallion. Eind 2021 werd ook Silvern Prince, net als beide ouders bekroond met de AHS Premium stallion titel.

69170517_2480669911954916_1061645662791139328_n - kopie.jpg

Dat Prince zijn ouders een gouden combinatie vormden is zeker! Zo heeft zijn volle broer Binley Prince Salim tevens zeer succesvolle prestaties behaald. Hij werd in de dressuur op Advanced Medium (ZZ-zwaar) niveau en in de endurance sport internationaal (FEI*** qualified) uitgebracht. In 2014 won hij de Premium Endurance Progeny award en op basis van zijn dressuur resultaten in 2015 de High Points dressage award tijdens de Arab Horse Society Performance Horse Awards.

Via Aurelia's beide ouders komen invloedrijke crabbet ouders voor in haar pedigree zoals Masjid, Manto, Ludo, oran Silver Royal, General Gold, Rissalma, Bright Shadow en Indian Gold. Aurelia zelf voert 88,5% crabbet bloed.
 

Moeder La Margneta Aura heeft in 2015 haar eerste klasse III wedstrijd goed uitgereden, werd dat jaar tevens 'Nederlands Kampioen endurance klasse II' , in 2016 behaalde zij de titel 'Nederlands Kampioen dressuur B'  en won de bronzen medaille in een pittige ridden class bij het AVS. In 2020 behaalde zij een 1ste plaats in de senior mare crabbet class, georganiseerd door The Crabbet organisation. Haar familie doet het enorm goed in de endurance, zo is Lightning Rose QA CEI*** (160 km), Misty Midnight QA, CEI** (120 km), Whispered Hope QA CEI** (120 km) en San Juan CEI* (90 km) lopen er nog een aantal broers zeer verdienstelijk in de klasse III/IV.

La Margneta Aura's crabbet vader Aurilla Gold is een zeer veelzijdige hengst als het om sport en show gaat, hij behaalde een 2e premie bij het AVS, is Z2 dressuur en deed het ook leuk op de crossbaan. In 2017 werd Aurilla Gold vanuit Nederland terug verhuisd naar zijn vaderland waar hij op latere leeftijd in 2019 nog bekroond werd met de titel AHS Premium Stallion.

Via oma's kant komen legandarische namen als Kilimandscharo(Elite), Gomel (Keur, sportpredicaat, Z dressuur), Scapino BB (Z dressuur/rensport) voor in haar bloedlijn.

 

 

Aura's  Sport Arabians
logo3_edited.jpg
bottom of page