Endurance

Endurance is het zo snel mogelijk afleggen van een route variƫrend van 20 km tot maximaal 160 km op 1 dag. De paarden worden vooraf aan de start, tijdens de wedstrijd en na afloop door dierenartsen gekeurd. Tenminste iedere 40 km is er een vetgate. Deze bestaat uit een veterinaire keuring en een rusttijd om het paard te verzorgen. Pas wanneer de dierenarts goedkeuring heeft gegeven, mag de combinatie de wedstrijd vervolgen. Hoewel in de hogere klasses op tijd wordt gereden, staat het welzijn van het paard altijd voorop.

 

Onmisbaar op de wedstrijden is een groomteam, die het paard en de ruiter tijdens het parcours op de verschillende punten en vetgates verzorgen. Vooral wanneer er in een hoog tempo wordt gereden en bij warm weer dient het paard tijdens het parcours te worden gekoeld en voldoende te kunnen drinken. De grooms staan dan met flessen water en drinken op de groompunten. Op de grote wedstrijden en kampioenschappen zijn naast het groomteam van elke ruiter ook de coach, fysiotherapeut en hoefsmid aanwezig.

 

Een sport waarbij je veel leert over en van je paard en waarschijnlijk nog meer over jezelf. Uithoudingsvermogen, vertrouwen, samenwerking en kennis van je paard zijn dan ook de sleutelwoorden bij het rijden van endurance!

                       

'To finish is to win!'

Omdat niet iedere groom altijd bij elke wedstrijd aanwezig kan zijn, zijn wij nog op zoek naar enthousiaste personen die ons team willen komen versterken. Lijkt het je leuk om te helpen op wedstrijd of wil je graag kennis maken met deze tak van sport, neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op!

Yanour Hayati & Michelle, Yanour is de vader van onze Yah'ri Nadim       photocredits: Yildiz Horsten.

Arabian sporthorses based on crabbet bloodlines.

Aura's Sport Arabians
  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon

Aura's sport
Arabians

Laatste update: 14-08-2020