top of page

Over ons

Flag_of_the_United_Kingdom_(3-5).svg.webp

Translate

Leuk dat je een kijkje neemt! Wij zijn Martin & Michelle de Groot en wonen in een kleine buurtgemeenschap genaamd Zuidveld in het prachtige Drenthe - Noord Nederland.
 

Toen Michelle 13 jaar werd verhuisde zij met haar ouders en zusjes van Zuid-Nederland naar het Noorden waar haar ouders 3 Arabische paarden kochten, sindsdien is Michelle helemaal verknocht aan dit ras. In 2009 kocht ze haar eerste eigen arabier, La Margneta Aura oftewel Jet.
 

Sinds 2017 is de droom van Martin & Michelle om buitenaf te wonen en paarden aan huis te hebben werkelijkheid geworden. En opnieuw werd een andere droom van Michelle werd werkelijkheid, namelijk het starten van een kleinschalige fokkerij/sportstal.

100235-DSC08274_edited.jpg

Visie

- Ons onderscheiden van de huidige Arabische showfokkerij door ons meer te richten op het fokken van Arabische paarden met een atletisch correct gebouwd lichaam, krachtige bewegingen en een goed werkwillig karakter die op het hogere niveau kunnen concurreren in diverse disciplines van de paardensport. -

Missie

 

Wij vinden het belangrijk om sterke en correct gebouwde paarden te fokken, ook vinden wij het Arabische uiterlijk belangrijk maar hier willen wij niet de focus op leggen. Zo selecteren wij in ons fokprogramma de hengsten voor onze merries op basis van bouw, prestaties en karakter, altijd op zoek naar verbetering.

Tegenwoordig worden paarden binnen een groot deel van de Arabische fokkerijen voornamelijk op uiterlijk gefokt volgens het nieuwe standaard. De paarden worden steeds vaker tot in het extreme gefokt op het Arabische uiterlijk zoals het bekende ‘zeepaardje’ hoofd, helaas zie je dat de focus minder op andere punten ligt en zien we steeds vaker dat deze paarden afwijkende been/hoefposities hebben, een zwakkere bovenlijn en minder krachtige bewegingen.

 Binnen het Arabische ras zien we helaas veel inteelt in bloedlijnen, vooral in Europa zien we veel dezelfde hengstenkeuze en bloedlijnen. Soms is het nodig om bepaalde eigenschappen, die in de fokkerij zijn geslopen, via inteelt of lijnteelt kwijt te raken. 

Naast het feit dat wij bezig zijn met een gericht fokprogramma vinden wij het ook erg belangrijk om onze paarden in te zetten in de paardensport, zo worden onze paarden uitgebracht in de dressuur-, western- en endurancesport en streven wij ernaar om onze paarden op een hoog niveau te laten presteren. Plezier, samenwerking en gezondheid staan ​​hierbij voorop.


Het is onze wens om voor ieder door ons gefokt en verkocht paard een geschikte eigenaar te vinden, wij zullen goed kijken wat een eigenaar het paard te bieden heeft en waar onze paarden terechtkomen.

IMGL2819 - kopie.JPG
278781741_1271644236695287_335027876216070515_n_edited_edited.jpg
AVS -AAF - D1-- 2024- ASCF5150 -Cwwwjankannl_edited_edited.jpg

Onze plek

Onze fokkerij en sportstal ligt in het mooiste gebied van de provincie Drenthe, het landschap kent afwisselende natuurgebieden met bos. Deze natuurgebieden zijn fantastisch om te paard km-ers te verkennen.

Bij het betreden van onze oprit waan je je in een andere tijd, wij genieten iedere dag van onze unieke plek.

Faciliteiten:
 

- ruime luxe stallen van 4 x 3 m.

- 1 ruime paddock met schuilstal 13 x 20 m.

- Schuilstal 8 x 4 m.

-  Rijbaan 20 x 40 m.

- Roundpen

- Diverse weilanden - 2,5 hectare beschikbaar

Untitled 12_edited.jpg
48177990_2281434645405693_3782782288354344960_n_edited.jpg
bottom of page