press to zoom

press to zoom

press to zoom

press to zoom
1/6

Over ons

Leuk dat je een kijkje neemt! Wij zijn Martin & Michelle de Groot en wonen in een klein gehucht genaamd Zuidveld in het mooie Drenthe.

 

Toen Michelle 13 jaar werd verhuisden zij met haar ouders en zusjes van Brabant naar Drenthe, daar kochten haar ouders 3 Arabische volbloed paarden, sindsdien is Michelle helemaal aan dit ras verknocht. In 2009 kocht zij dan ook haar eerste eigen Arabier, La Margneta Aura aka Jet.

Sinds 2017 werd de droom van Martin & Michelle om buitenaf te gaan wonen, en paarden aan huis te hebben werkelijkheid. Hier werd vervolgens een andere droom van Michelle werkelijkheid gemaakt, namelijk een kleinschalige fok/sportstal te beginnen.

 

117170564_1032746810497946_5061818332953749373_n.jpg

Michelle & La Margneta Aura

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams

-

Eleanor Roosevelt

Visie

- Ons onderscheiden van de hedendaagse Arabische volbloed show fokkerij door ons meer te richten op het fokken van Arabische volbloed paarden met een atletisch correct gebouwd lichaam, krachtige bewegingen en een goed karakter dat in diverse disciplines van de paardensport mee komt op het hogere niveau. -

Missie/strategie
 

Het uitbreiden v.d. crabbet bloedlijnen binnen Nederland, deze bloedlijnen spreken ons enorm aan omdat hier volgens het oude 'standaard' gefokt wordt en deze paarden bewezen uitblinken binnen de paardensport. Daarnaast zijn deze bloedlijnen tegenwoordig uniek en vormen zij mooie mogelijkheden voor vele fokkers.

 

Tegenwoordig wordt er binnen een groot deel v.d. Arabische volbloed fokkerijen voornamelijk op de uiterlijke kenmerken volgens de nieuwe standaard gefokt, deze paarden worden uitgebracht op shows/keuringen waarbij het uiterlijk beoordeeld wordt. De paarden worden steeds extremer gefokt op de Arabische uiterlijke kenmerken zoals het welbekende snoekshoofd, helaas wordt gezien dat er op andere punten de focus minder ligt en deze paarden steeds vaker afwijkende been/hoef standen hebben, een zwakkere toplijn en minder krachtige bewegingen tonen.

 

Wij vinden het belangrijk om sterke werkwillig correct gebouwde paarden te fokken, hierbij vinden wij het Arabische voorkomen zéker ook belangrijk maar willen hier niet de focus op leggen. Zo zullen wij in ons fokprogramma de hengsten voor onze merries selecteren op basis van bouw, prestaties en karakter waarbij we altijd kijken naar verbetering.

In de toekomst zal onze jonge hengst worden aangeboden voor de dekdienst, wij zien hem als een mooie unieke outcross kans voor veel fokkers gezien de verwantschap bij de huidige bloedlijnen in Nederland groot is.  Er zijn verschillende redenen om outcross toe te passen. Soms is het nodig om bepaalde eigenschappen die in een inteelt of lijn teelt in de fokkerij geslopen zijn kwijt te raken. Daarvoor gebruikt men outcross. Binnen het Arabische volbloed ras is de verwantschap groot, zeker in Europa zien we veel van hetzelfde qua hengstenkeuze en bloedlijnen. 

Naast dat wij ons bezig houden met een gericht fokprogramma vinden wij het ook van groot belang om onze paarden uit te brengen in de paardensport, zo worden zij uitgebracht in de dressuur, western en endurance sport en streven wij ernaar onze paarden op hoog niveau mee te laten komen in de sport. Hierbij staat plezier, samenwerking en gezondheid voorop.

Het is onze wens om voor ieder door ons gefokt paard een geschikte eigenaar of eigenaresse te vinden, hierin zullen we nauwkeurig kijken naar wat een eigenaar/eigenaresse het paard te bieden heeft en waar onze paarden terecht komen. 

Untitled 2aa.jpg

Michelle & Aura's Yah'ri Nadim

Photo by Marlies Trap

115030-3P1A8296%20(1)%20groot_edited_edited.jpg

Michelle & La Margneta Aura
Photo by Reindert Jansen

48177990_2281434645405693_3782782288354344960_n.jpg

Faciliteiten:

- 4 ruime luxe stallen van 4 x 3 m.

- 2 zand-paddocks 13 x 10 m.

- Schuilstal 8 x 4 m.

- Verlichte rijbak 20 x 40 m.

- Verlichte longeerbak

- Diverse weides - 2 hectare beschikbaar.

Onze plek

Onze fokkerij-sportstal bevindt zich in het mooiste gebied van Drenthe, het landschap van Midden-Drenthe kent afwisselende natuurgebieden met bos, heide, zand en veen. Deze natuurgebieden zijn fantastisch om heerlijk km-ers rond te struinen te paard.

Bij het oprijden van onze oprit waan je je in een andere tijd, wij genieten iedere dag weer opnieuw van onze unieke plek in dit geweldige gebied.

Untitled 12.jpg
Aura's  Sport Arabians
logo3_edited.jpg